سوق الروماني
كل الي عنده حاجه وعايز ييعها او عايز يشتري حاجه او يسوق لمنتجاته
او يعلن عنها ...اهلا بيكم عندنا حتلاقي ...اجمل المعروضات واجمل الموديلات
حنساعد بعض في البيع والشراء ..

سوق الروماني

سوق الروماني للبع والشراء و تلاقي كل التجار
 
الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  بحـثبحـث  س .و .جس .و .ج  التسجيلالتسجيل  دخول  

شاطر | 
 

  الجلاش بالمهلبيه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 281
السٌّمعَة : 5
تاريخ التسجيل : 29/05/2014

مُساهمةموضوع: الجلاش بالمهلبيه   السبت يوليو 19, 2014 11:27 pm

جلاش محشى مهلبية لذييييذ




















لفة جلاش








زبدة سايحة








ملعقتين كبار نشا و ندوبهم مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يغلظ القوام) نعملها ونسيبها تبرد












وانا حطيت عليها زبيب















المهلبية (كوبين لبن 








+ وقلبت








الشربات
































بنحضر 








الشربات في الاول




















حط كوبايتين ماية علي كوب و نصف سكر و عليهم عصير نصف ليمونة









ب




نو نحطهم علي النار








ننا نحط ملعقة في الشربات و نخليها تنقط علي سطح رخامي















و نسيبه يغلي لحد ما يصل للقوام المطلوب تقريبا 10 دقائق (بالنسبة للجلاش الشربات المفروض يكون تقيل بس مش اوي) نعرف القوام ب




او لما النقطة تنزل و تفرش بالرحة تكون استوت و نطفي النار لو نزلت النقطة ثقيلة و مافرشتش يبقي اعملي بيه أي حاجة تانية غير الشربات








في عمل الجلاش














نبدأ نحط راقين و ندهنهم 









و















و






(للي اول مرة يعمل الشربات ياريت يعمل الاختبار ده) و بعد ما الشربات يخلص نحطة في الثلاجة علشان لازم نحطه علي الجلاش ساقع و ابدأ




نثني الجوانب لتحت علشان الشكل النهائي و هكذا كل مرة ورقتين في الراق الواحد لحد ما نوصل لنصف اللفة تقريبا بعدين نحط ورقة واحدة بس و ماندهنهاش سمن








ف عليه














فوقه ورقة واحدة تانية نغطي بيها الحشو و ندهنها سمن









و








بعدين تكمل وضع 




و









علشان هنحط فيها الحشو و مانتنيش اطرافها نخليها لفوق كده علشان نفقلها علي الحشوة علشان مايسحش و يتحرق من الجوانب بالشكل ده و نحط الحشو نقفل الاطر




االجلاش ورقتين بعد ورقتين كما بدأنا لحد النهاية و كده نكون خلصنا الصينية و نقطعها بالسكين و ندخلها الفرن في الرف اللي من تحت علي درجة حرارة متوسطة و لما تبدأ في الاحمرار من الجوانب نحطها تحت الشواية علشان اللون








يبها لحد ما تشرب الشربات و تبرد شوي














تقدم 







و






بتكون مقرمشة من تحت و من فوق و في النصف طريه زي بتاعة برة و كده خلاص خلصت بمجرد ما تطلع من الفرن لاااازم نسقيها شربات ساقع و نغطيها مباشرة علشان بيمتص البخار اللي متصاعد من الجلاش و في نفس الوقت مايكتمهوش فيعجن و ن








سوبالهنا والشفا










19.07.201419.07.2014


_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://elromany.7olm.org
دورا



عدد المساهمات : 11
السٌّمعَة : 5
تاريخ التسجيل : 18/07/2014
العمر : 33

مُساهمةموضوع: رد: الجلاش بالمهلبيه   الأحد يوليو 20, 2014 1:48 am

جمييله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الجلاش بالمهلبيه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سوق الروماني :: المطبخ :: حلويات-
انتقل الى: