جلاش محشى مهلبية لذييييذ
لفة جلاش
زبدة سايحة
ملعقتين كبار نشا و ندوبهم مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يغلظ القوام) نعملها ونسيبها تبرد
المهلبية (كوبين لبن
+ وقلبت
الشربات
بنحضر
الشربات في الاول
حط كوبايتين ماية علي كوب و نصف سكر و عليهم عصير نصف ليمونة
ب
نو نحطهم علي النار
ننا نحط ملعقة في الشربات و نخليها تنقط علي سطح رخامي
و نسيبه يغلي لحد ما يصل للقوام المطلوب تقريبا 10 دقائق (بالنسبة للجلاش الشربات المفروض يكون تقيل بس مش اوي) نعرف القوام ب
او لما النقطة تنزل و تفرش بالرحة تكون استوت و نطفي النار لو نزلت النقطة ثقيلة و مافرشتش يبقي اعملي بيه أي حاجة تانية غير الشربات
(للي اول مرة يعمل الشربات ياريت يعمل الاختبار ده) و بعد ما الشربات يخلص نحطة في الثلاجة علشان لازم نحطه علي الجلاش ساقع و ابدأ
نثني الجوانب لتحت علشان الشكل النهائي و هكذا كل مرة ورقتين في الراق الواحد لحد ما نوصل لنصف اللفة تقريبا بعدين نحط ورقة واحدة بس و ماندهنهاش سمن
فوقه ورقة واحدة تانية نغطي بيها الحشو و ندهنها سمن
و
و
علشان هنحط فيها الحشو و مانتنيش اطرافها نخليها لفوق كده علشان نفقلها علي الحشوة علشان مايسحش و يتحرق من الجوانب بالشكل ده و نحط الحشو نقفل الاطر
االجلاش ورقتين بعد ورقتين كما بدأنا لحد النهاية و كده نكون خلصنا الصينية و نقطعها بالسكين و ندخلها الفرن في الرف اللي من تحت علي درجة حرارة متوسطة و لما تبدأ في الاحمرار من الجوانب نحطها تحت الشواية علشان اللون
يبها لحد ما تشرب الشربات و تبرد شوي
و
بتكون مقرمشة من تحت و من فوق و في النصف طريه زي بتاعة برة و كده خلاص خلصت بمجرد ما تطلع من الفرن لاااازم نسقيها شربات ساقع و نغطيها مباشرة علشان بيمتص البخار اللي متصاعد من الجلاش و في نفس الوقت مايكتمهوش فيعجن و ن
سوبالهنا والشفا
19.07.201419.07.2014